Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Cera perdudaEl model de cera amb  el con d'entrada del metall i les eixides d'aire

modelant

Els models de cera recoberts de moloquita

Calfant els motlles per derretir la cera

El motlle sense cera, amb un espai buit per rebre el metall

El cresol amb el metall
La peça acabada.


El cap de setmana passat vaig anar a Pinto, que com tothom sap està prop de Madrid. Allí en les instal·lacions del parc Arqueopinto vaig asistir a un curs organitzat per Paleorama:  http://blog.paleorama.es/ per aprendre a fondre metall a la cera perduda i conèixer com els ibers fabricaven exvots de bronze per fer ofrenes als seus santuaris. 

La professora Maria del Mar Gabaldón va donar una interessant explicació sobre la religió ibèrica, els seus santuaris, i el paper que jugaven els exvots de pedra com els del Cerro de los Santos, els exvots de terracuita de la Serreta, o els de bronze que es troben a Despeñaperros. Manuel Salas, es va ensenyar com fer els models de cera, el motlle i com fondre el metall. El resultat va ser espectacular, jo i els meus companys vam fer una bona quantitat de peces de molt bona qualitat.

Ara el meu repte és fer a ma casa algunes peces de la meua creació, algunes obres contemporànies utilitzant la vella tècnica de la cera perduda.

2 comentaris:

  1. Sorprenent i mot interessant. A banda, les peces queden precioses. Estic desitjant que aplegue la propera exposició ;)

    ResponElimina
  2. Encara tardaré prou, arribar a fer unes vint obres porta el seu temps, però poc a poc...

    ResponElimina