Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Agències de Rating

Alex Barber. Aquarel·la "Agencies de Rating" 21 x 30 cm

Alex Barber. Aquarel·la "Agencies de Rating" 21 x 30 cm

En l'edat mitjana i en el renaixement abundaven els bestiaris: catàlegs amb dibuixos d'éssers mítics i monstruosos que suposadament vivien a llocs remots: sirenes, unicorns, hipopòtams,  grifons, homes-llop...

Fa temps que tinc en el cap fer un "Bestiari": una sèrie de dibuixos i escultures sobre aquells personatges i institucions que des del meu punt de vista estan beneficiant-se de la crisi, i contribuint a augmentar el patiment de la gent. 

Indubtablement, les agències que qualifiquen el deute dels països, han estat molt afavorides per la crisi. Ara tenen més poder que mai i es permeten fins i tot oblidar que fa uns anys, eixes mateixes agències donaven la màxima qualificació a productes financers molt perillosos i que han contribuït a causar la crisi en la que estem.

La frase en llatí és del poeta romà Juvenal, qui a finals del segle I d.C. ja es preguntava "Qui vigila als vigilants?" molt aplicable a aquestes tres agències que tenen el monopoli de vigilar  els deutes dels països i institucions.

Està fet amb pintures aquarel·lables sobre paper. En principi era simplement un dibuix preparatori per fer una escultura. Però vaig decidir dedicar-li un poc més de temps. Prompte faré una escultura basada en aquest dibuix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada