Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Nou rellotge solar en Alfafara

Rellotge Solar d'Alfafara. Pedra. Obra de Dario Mira i Alejandro Barber


A finals del curs passat van rebre l'encarreg de fer un rellotge solar per una casa d'Alfafara. L'havíem de fer de pedra i gran. Dario Mira va calcular l'orientació de la pared, van elaborar un disseny i després d'uns quants dies vam fer un rellotge d'un metre quadrat, dividit en quatre lloses de pedra per a que els obres pogueren pujar-les fins al lloc on anaven.

El rellotge ha quedat molt be, especialment per que els propietaris de la casa, Josep i Isabel, han rehabilitat l'antiga casa utilitzant la mateixa pedra local, aconseguint recuperar una casa de pedra molt ben integrada en l'entorn i respectuosa amb l'arquitectura tradicional

Dario Mira medint l'orientació de la paretLes quatre lloses de pedra abans de ser treballades

Treballant la decoració

Dario fent els forats per a la busca

rellotge acabat abans de ser col·locat al seu lloc. Li falta encara la signatura

Les bastides

Estic acostumat a fer en solitari les meues obres. Per eixe motiu hem resulta divertit el treball en equip de construir un quadrant solar. Primer Dario Mira s'ha d'encarregar de medir l'orientació de la paret i fer els càlculs. Després hem de fer el disseny i començar a treballar, i per últim una colla d'obrers ha de pujar les pedres i col·locar-les molt segures a la paret. I finalment quan ja retiren les bastides es pot col·locar l'agulla. 

Més informació en el blog de Dario Mira: Rellotges de Sol des d'Alcoi2 comentaris:

 1. M'agraden molt les cases amb rellotge de sol. Em remunten al passat medieval i més enllà. Em ve al cap la imatge -que durant tants segles veien els antics- del Sol travessant el firmament en un carro encès en flames, cap a l'oceà...
  Gent com vosaltres fa possible que aquesta imatge no es perdi en l'oblit.
  Fel.licitats a Dario també pel seu completíssim Bloc. Salut.

  ResponElimina
 2. Gràcies Voro.
  Construir un rellotge de Sol, i després seguir el moviment de l'ombra projectant-se per les línies és màgic. Et fa més conscient de la llum del Sol, dels seus moviments.

  ResponElimina