Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Sud

SUD. Obra d'Alex Barber i Miró. 125cm d'alt per 86 d'ample. Fusta i escaiola.
SUD. Obra d'Alex Barber i Miró. 125cm d'alt per 86 d'ample. Fusta i escaiola. Detall

SUD. Obra d'Alex Barber i Miró. 125cm d'alt per 86 d'ample. Fusta i escaiola. DetallL'art hispanoàrab sempre m'ha fascinat. Les complexes decoracions geomètriques que trobem al palau de l'Alhambra, o a les runes de Medina Azahara, a la mesquita de Córdoba, les restes del palau de l'Aljaferia,  i moltes altres restes medievals que he pogut visitar són en part l'origen d'aquesta obra.
He intentat fer un treball més d'artesà que d'artista, un objecte funcional, en aquest cas una porta, una falsa porta que no és ni entrada ni eixida cap a enlloc.
El disseny de les peces d'escaiola no és del tot meu. He cercat un disseny d'estrela procedent de l'Alhambra als llibres d'història i l'he simplificat un poc, i he fet quinze reproduccions, cadascuna amb un acabat diferent, per convertir cada còpia en peça única. En el trasllat algunes peces es van fracturar,  així el atzar em va ajudar a fer que algunes peces encara foren més diferents a la resta.

4 comentaris:

 1. Ho trobe molt interessant, Àlex. Com has fet el motlle per l'escaiola?

  ResponElimina
 2. T'ha quedat perfecte. Realment sembla que has donat a eixa "porta" una pàtina antiga molt aconseguida. Una gran obra, Alex.

  ResponElimina
 3. Gracies pels vostres comentaris.
  Les peces d'escaiola les vaig fer amb motlle de silicona, a partir d'un relleu en fusta que vaig tallar prèviament.
  La patina la vaig aconseguir utilitzant fusta un poc vella i betum de judea barrejat amb aiguarràs en diferents proporcions per anar provant com queda, i en moltes torcant-les amb un drap.

  ResponElimina
 4. S'ha quedat un treball excepcional, Alex,de segur la porta et donarà pas a nous horitzons. Enhorabona!!

  ResponElimina