Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Harpia


Alex Barber "Harpia" Talla en fusta 31x19 cm

No sé quina és la fusta amb la qual vaig tallar a una sirena. La vaig fer amb un retall d'una fusta exòtica que em va donar un oncle meu que fabricava mobles d'artesania. Em va portar prou de temps acabar aquest relleu.

En la mitologia grega era freqüent la representació d'éssers que barrejaven característiques humanes i animals. Un d'ells eren les dones amb cos d'ocell. En alguns llocs són anomenades sirenes, en altres harpies. Ulisses prop de l'illa de les Sirenes va obligar al seus companys a tapar amb cera les seues orelles, i ell va ser lligat al mastil del vaixell per poder escoltar sense perill el cant de les sirenes.
Cratera grega del s.VI a.C. que representa a les sirenes com dones-ocell

L'expressió escoltar càntics de sirena significa deixar-se emportar per fantasies embogides amb resultat desastrós, un fet que la majoria de persones hem viscut en major o en menor mesura en algun moment de les nostres vides. L'actual crisi econòmica em porta a imaginar a grans economistes i banquers seguint cegament a les sirenes del ràpid enriquiment cap a la roca del desastre que s'esta vivint actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada