Escultures, relleus, pintures dibuixos i idees d'Alex Barber Miró. Benvinguts al meu món.

Paisatge oníric

Alex Barber "paistage oníric" aquarel·la i tinta sobre paper
Farà uns dies vaig somniar que visitava una ciutat, o un lloc estrany. Encara que no recorde pràcticament res d'aquell somni, em va vindre la idea de dibuixar un lloc fantàstic, un conjunt d'edificis imaginaris, un poc com els que els veuen al fons de moltes pintures flamenques, amb un horitzó llunyà i un cel tempestuós, però del nostre temps, per això en primer terme es pot veure una central solar. 
Ara que està acabat, pense que hauria quedat millor si haguera difuminat tots els edificis, com si es tractara d'un dia boirós.

Petracos

Alex Barber "Petracos" aquarel·la sobre paper.

Un dels conjunts de pintura més fascinants que conec, es troba a l'aire lliure, i va ser pintat fa 8000 anys per desconeguts i anònims pintors neolítics. Es tracta de les pintures rupestres del Pla de Petracos, en Castell de Castells. Fa temps vaig dibuixar una còpia del conjunt principal, un parell de figures antropomorfes esquemàtiques amb els braços alçats. Mai sabrem amb quin objectiu o significat van ser pintades, però això mateix fa que siguen més interessants i màgiques. 
La figura que he pintat, com jo imagine als bruixots neolítics, i l'escena, és del tot impossible, ja que les pintures rupestres estan en la paret d'un abric a uns quants metres d'alçada. He cremat el paper per introduir al foc en el conjunt. En un primer moment, anava a pintar una gran foguera darrere del bruixot, però, finalment he preferit deixar l'empremta real del foc, del seu calor aplicat al paper.